Üzenet az Iszlám Állam-tól: Az otthonaitokban mészárolunk le titeket!

0
82
Fotó: Europress / Mohamad Abazeed - AFP

Ismét bru­tá­lis vi­de­ó­val je­lent­ke­zett az Isz­lám Állam: ez­út­tal egy brit ak­cen­tus­sal be­szélő, ha­tal­mas kés­sel ha­do­ná­szó dzsi­há­d­ista fe­nye­gette meg a vi­lá­got.

Üzentek a terroristák Donald Trump-nak és még két európai városnak.
„Ez az üzenet napjaink új fáraójának szól: Donald Trumpnak. Lehet, hogy a szemeteket Rakkán és Moszulon tartjátok, de a mi tekintetünk Isztambulra és Rómára vetül. Az otthonaitokban mészárolunk le titeket! Meglátjátok!”

A videó napokkal azután jelent meg, hogy az Iszlám Állam egyik toborzója is közzétett egy felvételt, amelyen arra panaszkodik, hogy már nem tudnak új harcosokat szerezni. Omar Hussain gyűlöletprédikátor szerint érthetetlen, hogy a muszlimok miért nem aggódnak, mikor a terrorszervezetet egyre több fronton támadják.

„Nem értem, hogy tudnak a testvéreim minden este hazamenni, aludni a feleségükkel, élvezni az életüket, finomakat enni és közben nem is gondolnak a szent háborúra!”

Az Iszlám Állam egyre jelentősebb méretű területekről szorul ki Irakban és Szíriában – eközben viszont megerősíti líbiai jelenlétét. Így pedig közelebb kerülnek Európához, a friss fenyegetésük komoly aggodalomra adhat okot.

There are no comments

Join the conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.