Utolsó figyelmeztetés lehet egy küszöbön álló háború előtt.

0
83
A kép csak illusztráció

A fo­ko­zódó fe­szült­ség miatt fel­szó­lí­tot­tak min­den ame­ri­kai ál­lam­pol­gárt, hogy olyan gyor­san hagyja el Észak-Ko­reát, ami­lyen gyor­san csak tudják.

Vörös ri­asz­tást adott ki az Egye­sült Ál­la­mok: me­ne­kül­jön, aki tud Észak-Koreából.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma felhívta az Észak-Koreában tartózkodó amerikai állampolgárok figyelmét, hogy jobban tennék, ha mihamarabb elhagynák az ázsiai országot. A felszólítás mellett azt is közölték, hogy szeptember elsejével megtiltják az amerikaiaknak, hogy Phenjanba utazzanak.

A két ország között akkor mérgesedett el igazán a viszony, amikor az észak-koreai vezetés többszöri nemzetközi felszólítás ellenére sem hagyott fel a rakétakísérleteivel.

Kim Dzsonunék már olyan interkontinentális rakétákat is sikeresen teszteltek, amelyekkel több amerikai nagyvárosra is csapást tudnának mérni. Rex Tillerson külügyminiszter szerint Amerika nem Észak-Korea ellensége, de erre a fenyegetettségre válaszolniuk kell – írja a welt.de.

Több szakértő is egyet ért abban, hogy az amerikai állampolgárok hazahívása az utolsó figyelmeztetés lehet egy küszöbön álló háború előtt.

There are no comments

Join the conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.