Személyes adatokra fáj a foguk a bevándorlóknak.

0
70
Budapest, 2015. szeptember 1. Illegális bevándorlók demonstrálnak Budapesten, a Keleti pályaudvar elõtt 2015. szeptember 1-jén, miután a rendõrség nem engedte felszállni õket a Németországba induló vonatra. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Hogyan akarnak a magyaroktól személyes adatokat kicsalni a bevándorlók?

Olvasd el egy Magyar állampolgár beszámolóját.

Valószínűleg többen is belefutottatok már abba hogy kaptatok egy bizonyos személytől email üzenetet, és nem tudtátok honnan tudja az email elérhetőségeteket, vagy honnan ismer benneteket.

Jelen esetünkben egy hölgy akarta felvenni a kapcsolatot egy férfival a hölgy neve Laela Sigeq

Az állítólagos hölgy elmondása szerint, ő az egyetlen túlélő a családjában, édesapja és édesanyja meghalt egy Líbiai támadás során. Ezt követően árvaházba került, Dakar Szenegálban ahol nagy az éhség és sok a beteg ember, rengetegen meghalnak nap mint nap.

Laela Sigeq elmondása szerint ő egy 22-éves lány, aki még nem
ment férjhez, szeretne továbbtanulni,
Tripoliban született, vidám, őszinte, barátságos, intelligens, romantikus, kedves és gyengéd, élvezi a természetet és szereti a szép verseket.

A fő ok amiért kapcsolatba szeretne lépni velünk az hogy megtudja szerezni az örökségét amely ($ 14.000.000.00) Tizennégy millió Egyesült Állami dollár.

De ehhez szüksége lenne a személyes adatainkra amelyet fénymásolva kellene elküldeni neki, ezek közzül a lakcímkártya, a személyi igazolvány, a Tb kártya, ezen kívül kell neki teljes név, foglalkozás, telefonszám. Természetesen ha bizonytalanok lennénk valamiért, akkor van telefonszám is amin el lehet érni, ami valóban Dakar szenegál-i telefonszám: + 221-765-397-261

Ez még hiteles is lehetne, ha nem néznénk utána, ugyanis kaptunk email az állítólagos banktól is, miszerint Laela Sigeq részére valóban félre van téve az öröksége, és küldtek bizonyos adatokat is, mint a számlaszám, és egyéb hasonló adatok.

Utána néztünk a banknak is, ez a bank nem más mint a Metrobanking ( https://www.metrobankonline.co.uk/ )

Azonban rövid kutakodás után, kiderítettük hogy a bankot is csak csalinak használták, ugyanis az email Feladó: info@metrobanking.co.uk. Amennyiben valóban a bank küldte volna az emailt akkor abban az esetben a Feladó: info@metrobankonline.co.uk -lenne. Persze továbbmentünk, és egy másik emailról ráírtunk a csalóra, válaszüzenetben hasonló üzenetet kaptunk, csak itt már ($ 30.000.000.00) Harminc millió Egyesült Állami dollár volt az alapban, illetve más volt a hölgy neve és egy kicsit eltért a történet.

Legyetek óvatosak, és emailen keresztül soha ne adjatok ki személyes adatokat, még akkor sem ha látszólag hivatalos szervek kérik be.

 

There are no comments

Join the conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.