Migránsokat telepítenének be a Balatonnál.

0
103
MTI - Manninger Jenő Fotó: Balogh Zoltán

A Migration Aid nevű segélyszervezet egy osztrák magánszemély felajánlása nyomán a Balatonnál, egy Keszthelyhez közeli településen lévő telken, három, nyaralóként használt faházba a nyáron és a következő hetekben Magyarországon törvényesen tartózkodó, már oltalmazotti státuszban lévő menekültcsaládokat fogadna.

A Zalai hírlap online megpróbálta felkutatni a helyet, és környékbeli polgármestereket kérdezgetett, akik a hír hallatán felháborodva nyilatkoztak hogy:

minden törvényes eszközt bevetnének, hogy megakadályozzák ezt.

A környékbeli lakosságban riadalmat keltett a hír. Az oltalmazotti státuszban lévő, és jelentős traumán átesett menekültek pihenését az alapítvány finanszírozza. A szervezet képviselője, Siewert András azt mondta a lapnak, hogy az egyik település szélén lévő területről van szó, a szomszédok is osztrákok, németek, ezért nem tartanak a helyiek rosszallásától.

“A program most indul, a „tranzitokból szabaduló menekült családok számára néhány hetes időtartamra nyugodt, az átélt traumák feldolgozását segítő környezetet biztosítsunk. Területrendezés, háztakarítós és fürdőzős programokat szerveznek nekik.”

Ehhez képest a zalavári polgármester, Horváth Ildikó azt mondta a lapnak, a szükséges intézkedéseket megtette, a lakosság érdekeit fogja szolgálni. A közeli Keszthely fideszes polgármestere, Ruzsics Ferenc ennél tovább is ment, ő azt mondta, személy szerint ő megakadályozná az üdültetést, ha az ő városában történne, de a közeli polgármesterekre hivatkozva azt mondta,

“amennyiben ezek a dolgok körülöttünk fognak történni és a törvényes eszközökkel nem tudjuk megakadályozni, mindenképpen valamilyen tüntetést, megmozdulást fogunk szervezni.”

elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolt Mengyi Roland, a csalás vádjával illetett Simonka György és az 1,6 milliárd megfújásával vádolt Farkas Flórián megszólalni se mertek az elmúlt hónapokban. Ellenzéki nagyágyúk közül az MSZP-s Molnár Zsolt, a volt MSZP-elnök Tóbiás József és a DK-t vezető Gyurcsány Ferenc sem kért szót.

There are no comments

Join the conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.