Migránsokat csempésztek a fehér furgonban Bajánál fogták el őket.

0
88
10 migráns bujkált a fehér furgonban – Baján látták őket beszállni /Fotó: Police.hu
A körzeti megbízottak elfogták azt a 41 éves férfit, aki illegális migránsokat szállított egy fehér furgonban, egész pontosan 10 migráns tartózkodott a gépjármű rakterében.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2017. augusztus 30-án 10 óra 47 perckor, mely szerint Baján feltehetően illegális migránsok szálltak be egy fehér furgonba.
Az érsekcsanádi és a hajósi körzeti megbízott, valamint a vele szolgálatot teljesítő próbaidős őrmester azonnal a jármű keresésére indult. A rendőrök 11 óra 20 perckor az M9-es autóút 17.600-as méterénél megállítottak egy osztrák honosságú Mercedes Vito típusú gépkocsit. A rendőrök intézkedés alá vonták a jármű vezetőjét, egy 41 éves szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit és a vele utazó 10 külföldi személyt. A férfiak magukat pakisztáni, illetve afgán állampolgárnak vallották. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. – Írja a Police.hu –

A járművezetőt a rendőrök előállították a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra, vele szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

There are no comments

Join the conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.