Internetes csaló ellen emelt vádat a Dorogi Rendőrkapitányság.

0
99
A dorogi rendőrök befejezték a nyomozást a 21 sértettel szemben elkövetett csalás gyanúsítottja ellen.

A Dorogi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárását H. Zoltán 21 éves székesfehérvári lakos ellen.

A rendőrkapitányságon február 8-án tett feljelentést egy helyi lakos, aki egy internetes oldalon számítógépes játékot rendelt. Annak vételárát az eladó bankszámlaszámára elutalta, azonban az árut nem kapta meg.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az eladó 2016. december és 2017. március közötti időszakban 12 különböző felhasználónéven összesen 27 hirdetést adott fel az internetes oldalon.

A rendőrök országszerte összesen 21 sértettet azonosítottak be. A gyanúsított minden esetben olyan számítógépes játékokat hirdetett, amelyek soha nem voltak a birtokában. A hirdetésekre jelentkező sértetteknek megadta a nevét és számlaszámát, ahova ők a termékek vételárát elutalták. H. Zoltán az átutalt összegeket a számlájáról felvette, azonban a játékokat nem küldte meg a vásárlók részére.

A gyanúsítottat a dorogi rendőrök szeptember 4-én üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetése miatt kihallgatták.
A nyomozók az ügyben folytatott eljárást a napokban befejezték és a keletkezett iratanyagot vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

Az interneten mostanában is számos átverés kering, több helyen kínálnak hetvenezer forint értékben vásárlási utalványokat. Fontos tudni azonban, hogy ezek csak adathalász átverések.

There are no comments

Join the conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.