Csaló applikációk az Erste bank felhasználói számára!

0
83

Nem csitul a banki ügyfelek elleni támadás, sőt már egy újabb hitelintézet tett közzé figyelmeztetést. Különösen az ismeretlen alkalmazások telepítésével kell vigyázni.

Felhívjuk figyelmét, hogy információink alapján fennáll a veszélye egy olyan új adathalász tevékenységnek, amely célzottan az Erste Bank ügyfeleire irányul – tett közzé figyelmeztetést a bank. Korábban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is közleményben nyomatékosította: feltételezhető, hogy célzott támadássorozat zajlik egyes magyarországi bankoknál számlát vezető fogyasztók ellen. A Raiffesen Bank mellett a Budapest Bank is jelzett hasonlót, az OTP pedig már meg is ismételte korábbi felhívását.

Az Erste a többi bankhoz hasonlóan úgy látja, hogy a csalók próbálkozása elsősorban Androidos mobil eszközökre jelenthet veszélyt, ám nem tartják kizártnak, hogy ez más platformokon is megjelenik. A bank javasolja, hogy mobil eszközére mindenki csak hivatalos forrásból letöltött applikációkat telepítsen. Android rendszer esetében győződjön meg róla, hogy a “BiztonságAlkalmazások telepítése ismeretlen forrásból” opció legyen készülékén kikapcsolva vagy tiltva. Emellett célszerű további vírusvédő applikációt is használni.

Amennyiben valaki bármit tapasztalt – hangsúlyozza az Erste –, és fennáll a veszélye, hogy adathalász tevékenység áldozatává vált, kérik, haladéktalanul jelezze ezt az abuse@erstebank.hu címen vagy az Erste TeleBank vonalán a +36 1 298 0222 telefonszámon. Hozzátették még, hogy természetesen az Erste Bank által kibocsátott, hivatalos applikációk használata (Erste MobilBank, Erste MobilePay és Sorszámhúzó alkalmazás) továbbra is teljesen biztonságos.

There are no comments

Join the conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.